Judith van Beek

Ik ben Judith van Beek; fysiotherapeut en bewegingswetenschapper en sinds oktober 2014 ook gecertificeerd hardlooptrainer.

Ik werk in het VU medisch centrum, met als specialisme cardiologie. Dit betekent dat ik in de kliniek de afdeling cardiologie en cardiochirurgie bedien en patiënten in het poliklinische hartrevalidatie programma begeleid. Het idee van Juist Bewegen is ontstaan uit de hartrevalidatie. Veel patiënten vragen aan het eind van het programma vaak of zij niet bij ons mogen blijven trainen vanwege de goede, deskundige en gezellige begeleiding. Helaas is dat niet mogelijk. Aangezien in beweging blijven essentieel is voor een gezonde leefstijl, wil ik mensen een mogelijkheid bieden om in beweging te blijven onder deskundige begeleiding. Daarom heb ik Juist Bewegen opgericht; een loop/beweeg club voor iedereen, maar gespecialiseerd in bewegen met of na een hartaandoening. In eerste instantie richt ik me op looptraining, maar Juist Bewegen kan ook in andere vormen plaatsvinden, zoals sportief wandelen gecombineerd met oefeningen bijvoorbeeld.

Juist Bewegen staat voor plezier in bewegen en het daardoor volhouden. Werken aan een gezonde leefstijl waarin bewegen thuis hoort. Vanaf jongs af aan ben ik al in beweging. Het begon met gymnastiek wat al snel over ging in selectie turnen met serieuze wedstrijden door heel Nederland en ook in het buitenland. In deze tijd heb ik vooral heel veel discipline ontwikkeld en gevoel voor bewegen. Nadat ik gestopt ben met turnen ben ik gaan hardlopen bij Athletic Point in Utrecht en liep ik al snel mijn eerste 10 km. Daarna volgden nog vele 10 km's, een paar keer de halve marathon, Dam tot Dam loop, 4 mijl van Groningen en de Roparun. Daarnaast ben ik een fanatieke tennisser waarbij mijn loopconditie goed van pas komt. Ook het training geven is niet nieuw. Ik heb in het verleden conditietrainingen gegeven (voor het tennis), gymles voor kinderen, voor Agis in beweging en af en toe de ING bank hardlooptraining. Ik vind het heerlijk om mensen op een juiste manier te leren en zien bewegen, ze laten ervaren hoeveel voldoening bewegen geeft, maar ook minder stress, een betere weerstand, een blijer gevoel, enz.

Wacht niet langer en kom Juist Bewegen!
Foto: Dora Barens Fotografie